Članice in člani se združujemo v stranko z namenom in željo, da bi v njej in skozi njo izkoristili ustavno pravico do svobodnega združevanja in pravico do sodelovanja pri upravljanju javnih zadev, ter uresničili svoje politične cilje, sprejete v programu stranke.


Član stranke je lahko vsaka polnoletna oseba, ki sprejme External link opens in new tab or windowstatut in program stranke oz External link opens in new tab or windowprogramska izhodišča ter ni član druge stranke.


Član stranke je hkrati tudi član volilne enote s tem da je član občinskega odbora na ravni volilnega okraja organiziranega glede na njegovo stalno prebivališče, razen če pri prijavi, ali naknadno izrazi, da želi biti član občinskega odbora volilnega okraja glede na začasno prebivališče.


Član stranke je hkrati tudi član konvencije.


Letna članarina za Stranko TRS znaša 10,00 EUR za zaposlene, upokojence in študente, ter 1,00 EUR za brezposelne. Članarina se nakaže na račun številka SI56 6100 0000 3365 277 odprt pri Delavski hranilnici d.d.. Stranki TRS lahko namenite tudi 0,5 % dohodnine, kar storite preko obrazca, ki ga dobite pri FURSu. V kolikor želite nam lahko pišete na pisarna@stranka-trs.si in vam bomo mi posredovali obrazec.


Za včlanitev se izpolni External link opens in new tab or windowprijavnica, ki jo nato pošljete na naslov Stranke TRS, Parmova ulica 41, Ljubljana ali kot scan na elektronski naslov External link opens in new tab or windowpisarna@stranka-trs.si.